Skip to main content

Somatoemotional Release

Craniosacral Balancing

Τι είναι

Είναι μια ολιστική επιστημονική προσέγγιση σωματοψυχικής απελευθέρωσης, που εφαρμόζεται παγκοσμίως με άριστα αποτελέσματα. Μέσω ήπιας χειραγωγής βάρους 5gr σε διάφορα σημεία του σώματος και του κεφαλιού είναι μη παρεμβατική, ασφαλής και δεν αντενδείκνυται σε καμία πάθηση ή ηλικία.

Λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη, γιατί απλά “βοηθιέται” το ίδιο το σώμα να ανατρέψει τη δυσλειτουργία του, αποκαθιστώντας και πάλι τη φυσιολογική του ισορροπία και αρμονία, ενισχύοντας το φυσικό αμυντικό μηχανισμό του.

Είναι άμεση στην αποτελεσματικότητα της, γιατί “δουλεύει” δυναμικά στη “κυτταρική μνήμη” των αρνητικών καταγραφών του σώματος και του υποσυνείδητου, ανιχνεύοντας πάντα τη “ρίζα” του κάθε προβλήματος, απελευθερώνοντας έτσι το εγκλωβισμένο δυναμικό του ανθρώπου.

Αντιμετωπίζει θετικά:

 • Τις σωματοποιήσεις του stress

 • Τις σωματικές και ψυχικές εντάσεις

 • Τις συναισθηματικές συγκρούσεις και διαταραχές

 • Το άγχος και τα συμπτώματα του

 • Τα νοητικά μπλοκαρίσματα από αρνητικές σκέψεις και τραυματικά βιώματα

Ποια η επιστημονική του βάση

Η Craniosacral Balancing είναι βασισμένη στην Οστεοπαθητική και το 1900 αναπτύχθηκε ο ειδικός κλάδος της Somatoemotional Release (σωματο-συναισθηματική απελευθέρωση), ύστερα από επιστημονικές και κλινικές έρευνες και παρατηρήσεις που έγιναν στο University of Michigan από τους καθηγητές και ιατρούς: Dr Sutherland, Dr Becker, Dr Franklyn Still και τέλος του Dr John Upledger. Παρατήρησαν στα οστά του κρανίου, αλλά και σε όλες τις fascia (μήνιγγες – περιτονίες) του σώματος ένα ρυθμό που τον ονόμασαν “Κρανοϊερό ρυθμό”.

Πρόκειται για μια εσωτερική κίνηση, αρμονική συγκεκριμένου χρόνου, δομημένη σε άξονες και κατευθύνσεις, έχοντας ένα συγκεκριμένο ρυθμό, που ανιχνεύεται από τα χέρια του έμπειρου θεραπευτή και ψηλαφείται σε ολόκληρο το σώμα. Ο ρυθμός αυτός, ως κίνηση των ιστών και των οστών αποτελεί μια φυσιολογική ιδιότητα του σώματος αυτορρύθμισης και αυτοϊασης, συμβάλλοντας στη διευθέτηση της ψυχοσωματικής ισορροπίας και ευεξίας του ανθρώπου. Πολλές φορές αυτή η κίνηση, δηλαδή ο “Κρανοϊερός ρυθμός” διαταράσσεται, αποσυντονίζεται από διάφορες ψυχοσυναισθηματικές ή νοητικές εντάσεις ή επίσης από διάφορα φυσικά αίτια όπως ένας τραυματισμός, μια πτώση, ένα χτύπημα στο σώμα, κάποιο ατύχημα κτλ.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των αιτιών είναι κάποια στιγμή, να εμφανιστούν διάφορες δυσλειτουργίες, εντάσεις ή ανισορροπίες σε κάποια ή σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου (σώμα – ψυχή – νούς).

Τότε χρειάζεται επανασυντονισμός ή επαναπρογραμματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προσφέρει η “ευφυΐα του σώματος” με άμεση πυροδότηση της αυτορρύθμισης του οργανισμού μέσω πολλαπλών “εργαλείων απελευθέρωσης” που διαθέτει η μέθοδος αυτή προκειμένου να ξαναβρεί ο άνθρωπος στο σώμα του και στο νευρικό του σύστημα την ισορροπία του.

Σε τι διαφέρει από άλλες ολιστικές προσεγγίσεις

Τι το ξεχωριστό προσφέρει:

 • Ξεκινάμε με τη λήψη ιστορικού μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού, ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Μέσω της προσωποκεντρικής προσέγγισης διευκολύνουμε το θεραπευόμενο να ξεκαθαρίσει και να κατανοήσει σε ένα πρώτο επίπεδο τις αθέατες πλευρές του όποιου προβλήματος του.

 • Το σώμα δεν αποτελεί μια οργανική μηχανή αλλά μια ολοκληρωμένη δυναμική ολότητα που έχει ευφυΐα και έχει αποθηκευμένες όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την ίαση μας. Έχει την ιδιότητα να καταγράφει στους ιστούς του από την αρχή της ζωής κάθε ψυχικό – συναισθηματικό – νοητικό ερέθισμα από το άμεσο φυσικό περιβάλλον του. «Η ιστορία της ζωής μας είναι καταγεγραμμένη στα κύτταρα μας».

 • Κάτω από αυτή την αρχή γνώσης, προχωράμε στη συνεδρία Craniosacral Balancing – Somatoemotional Release όπου μέσα από το σώμα που έχει τον πρώτο λόγο και οδηγό τις νέες πληροφορίες που αυτο αποκαλύπτει, προσεγγίζουμε σε βάθος τη “βασική πρωταρχική αιτία” του θέματος που έχει προκαλέσει σωματοψυχική ανισορροπία.

 • Με ειδικές ήπιες επιστημονικές τεχνικές χειραγωγής βάρους 5gr και με πλοηγό τον “Κρανοϊερό ρυθμό” (μια φυσιολογική υπαρκτή και ανιχνεύσιμη παντού στο σώμα εσωτερική κίνηση όλων των ανατομικών στοιχείων του σώματος με συχνότητα 12-16 παλμούς flexion-extension το λεπτό) προχωράμε στην υποστηρικτική διαδικασία εντοπισμού και απελευθέρωσης τόσο των συσσωρευμένων εντάσεων των ιστών και των οστών του κρανϊου, της σπονδυλικής στήλης και όλου του σώματος που έχουν δημιουργηθεί από παλαιότερες ψυχικές- νοητικές και σωματικές τραυματικές εμπειρίες. Η προσέγγιση αυτή ονομάζεται «Απελευθέρωση της κυτταρικής μνήμης» η οποία εμφανίζεται ως “ενεργειακή κύστη” όπου μέσα της έχει εγκλωβισμένη ένταση με ενεργό το τραυματικό γεγονός και την ανάλογη συναισθηματική φόρτιση.

 • Τότε με συνδυασμό χειραγωγής απελευθέρωσης των ανατομικών ιστικών εντοπισμένων και συσσωρευμένων εντάσεων και παράλληλα με χρήση του “θεραπευτικού διαλόγου της Μαιευτικής του Σωκράτη”, ο θεραπευτής ως διαμεσολαβητής – διευκολυντής παρακινεί το θεραπευόμενο να συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία του ο οποίος συνοδεύεται στο να επικοινωνήσει με το σώμα που πάσχει, για να του αποκαλυφθεί και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που κάποτε ήρθε αντιμέτωπος και το διαχειρίστηκε όπως μπορούσε με ολέθριες συνέπειες στο ψυχισμό και στην ομαλή λειτουργικότητα του σώματος του. Υποστηρίζεται δε, με διάθεση συμφιλίωσης να αναγνωρίσει και να κατανοήσει την αιτία του όποιου προβλήματος του και να αφομοιώσει το μήνυμα της αλήθειας και της λύτρωσης που πάντα αποκαλύπτεται κατά την διάρκεια της συνεδρίας και εν συνεχεία τον ωθεί να αλλάξει άμεσα την οπτική του, για να μπορέσει να διαχειριστεί με ευεργετικό τρόπο, την όποια τραυματική εμπειρία του παρελθόντος.

 •  Στο τέλος της συνεδρίας που είναι ξεχωριστή και μοναδική κάθε φορά λόγω της ιδιαιτερότητας του κάθε ανθρώπου και της προσωπικής του ιστορίας, ο θεραπευόμενος νοιώθει:

  • Ενεργοποιημένος, με έντονη βαθειά χαλάρωση.
  • Απελευθερωμένος με αναζωογονημένο όλο του τον οργανισμό, με διευρυμένη αντίληψη ως προς την αντιμετώπιση του θέματος που τον απασχολεί.
  • Με μια αίσθηση πηγαίας χαράς, ευφορίας, πληρότητας και πρωτόγνωρης εσωτερικής αφυπνισμένης δύναμης και ευεξίας.

  «Το σώμα είναι ένα σύνολο ζωντανών ιστών και παράλληλα ο πιο ειλικρινής και ευφυής φίλος μας, μιας και η ιστορία μας είναι καταγεγραμμένη στα κύτταρα μας».

Οπότε είναι κατανοητό ότι η Craniosacral Balancing – Somatoemotional Release είναι μια πολύ εξειδικευμένη ολιστική επιστημονική αγωγή που χρειάζεται έμπειρο θεραπευτή ώστε να διαχειριστεί τα πολλαπλά επίπεδα που αυτή μπορεί να προσφέρει.

Συνοπτικά τα βήματα της ατομικής συνεδρίας Craniosacral Balancing – Somatoemotional Release

Τι ξεχωριστό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας Craniosacral Balancing – Somatoemotional Release:

 • Πλοηγός ανίχνευσης τραύματος ο “Κρανοϊερός ρυθμός”.
 • Εντοπισμός περιοχών εντάσεων “ενεργειακών κύστεων” στο σώμα.
 • Απελευθέρωση “κυτταρικής μνήμης” από τη συσσωρευμένη συναισθηματική φόρτιση.
 • Διαχείριση των αποκαλυφθέντων πληροφοριών του σώματος από τον θεραπευτή «διαμεσολαβητή» μέσω του “θεραπευτικού διαλόγου της Μαιευτικής του Σωκράτη” με ενεργή συμμετοχή του θεραπευόμενου.
 • Απελευθέρωση εντάσεων στο σώμα.
 • Βαθιά κατανόηση της “αιτίας” του προβλήματος.
 • Διερεύνηση αντίληψης με αλλαγή οπτικής της τραυματικής παλιάς εμπειρίας.
 • Άμεση ανακούφιση σε σωματο-ψυχικό επίπεδο.

Αναζωογόνηση – Πηγαία χαρά – Ευφορία – Πληρότητα – Αφύπνιση εσωτερικής δύναμης – Απελευθέρωση – Ευεξία

«Η δύναμη της υγείας και της αναγέννησης υπάρχει μέσα μας και εμείς γνωρίζουμε πώς να την απελευθερώσουμε»

Επανασύνδεση με

 • τον εαυτό μας

 • το σώμα μας

 • τα συνασθήματα μας

 • τη σοφία της καρδιάς μας

 • την εσωτερική μας Δύναμη

 • την δική μας Αλήθεια

 • την χαρά της ζωής

 • την Πνευματική μας υπόσταση

Κλείστε τώρα ραντεβού !