Unity In LifeEnglish Unity In Life
Unity In Life
Σωματοποιήσεις του στρες
Όλα τα «συναισθήματα που μας πονούν» και δεν έχουν εκφραστεί παραμένουν εγκλωβισμένα μέσα στους ιστούς του σώματος και καταλήγουν σε χρόνιους ή οξείς πόνους, σε ψυχικές διαταραχές και εντάσεις, σε διαταραχές συμπεριφοράς, σε δυσλειτουργίες στο ορμονικό, γεννητικό, νευροφυτικό, καρδιο-αγγειακό, πεπτικό σύστημα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους φυσικούς τραυματισμούς.

Το σώμα μας έχει ευφυΐα κρατώντας στην μνήμη του την «ιστορία μας» από τη στιγμή της ενδομήτριας ζωής μας, μέχρι σήμερα.

Καταγράφει συνεχώς στην κυτταρική του μνήμη, όλες τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις από τα δύσκολα και τραυματικά σωματικά ή ψυχικά γεγονότα της ζωής μας.

Η καταγραφή αυτή «σωματοποιείται» και καταλήγει σε διαφόρων μορφών δυσλειτουργίες, ανισορροπίες, δυσκινησίες και ασθένειες.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα ευφυής λειτουργία του σώματος που μας προειδοποιεί ότι «κάτι δεν πάει καλά» και χρειάζεται να ενδιαφερθούμε γι’ αυτό.

Τα βαθύτερα αίτια μπορεί να είναι πολύ πιο απλά από ότι πιστεύουμε και η αντιμετώπιση τους άμεση και οριστική.

Η σχέση μας με τον ιατρικό χώρο
Κατά κανένα τρόπο δεν νοείται παρέμβαση μας στην Ιατρική επιστημονική διάγνωση και θεραπεία.

Αντίθετα, ενθαρρύνουμε του ανθρώπους να ζητούν παράλληλα την βοήθεια της Κλασικής Ιατρικής σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε υπηρετούμε τον ίδιο στόχο που είναι η ψυχοσωματική υγεία του κάθε ανθρώπου με μια άλλου είδους ολιστική προσέγγιση, εστιάζοντας στον άνθρωπο και όχι στην ασθένεια.

Προς αποφυγή σύγχυσης η λέξη «θεραπεία» ερμηνεύεται συχνά ως «θεραπεία μιας ασθένειας» παρά τη δήλωση του Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO- World Health Organization) σύμφωνα με την οποία: «Υγεία δεν είναι η απουσία ασθενειών ή εξασθένισης αλλά μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας». Σε μια τόσο σφαιρική, ανθρωπιστική, «ολιστική» άποψη οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις έχουν στόχο την ανάπτυξη και την συντήρηση αυτής της αρμονικής κατάστασης.

Επιστροφή