Unity In LifeEnglish Unity In Life
Unity In Life
ΈΛενα Ζαβού
Έλενα Ζαβού Η Έλενα Ζαβού είναι Σωματοψυχοπαιδαγωγός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Γαλλικό College “Jean D’ Arc”.
Από τα εφηβικά της χρόνια είχε έντονα την ανάγκη να μελετά βιβλία Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας, δίνοντας διέξοδο στους προβληματισμούς της για την ψυχοπνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.
Σε κάθε σχολικό διάλλειμα ή ελεύθερο χρόνο εμπλούτιζε εμβαθύνοντας τις γνώσεις της με ατέλειωτες συζητήσεις με μια «φωτισμένη καλόγρια» καθηγήτρια Ψυχολογίας της Σχολής.
Σπούδασε αρχικά Γαλλική Φιλολογία, αλλά σχετικά γρήγορα το 1974 μετά από μια έντονη, μυστικιστικιστικής φύσεως εμπειρία ξεκίνησε η άμεση μαθητεία της και καθοδήγηση με βιωματική αυτοπραγμάτωση από πνευματικούς Διδασκάλους.
Έτσι έστρεψε ολοκληρωτικά την κατεύθυνση της προς σπουδές Προσωποκεντρικής προσέγγισης – Carl Rogers, Ambraham Maslow, E. Baker, J. Young.
Κάνοντας ταξίδια στην Γαλλία, εμπλουτίζει τις γνώσεις της σπουδάζοντας και εφαρμόζοντας στο εργασιακό της Κέντρο, εναλλακτικές θεραπείες Polarity Therapy του Dr. Stone και Acupuyture.
Γίνεται δασκάλα της Hatha, Raja και Pranayama Yoga με Master στο Reiki μαθητεύοντας στα Αρχαία κείμενα της Ινδικής Φιλοσοφίας.
Σπουδάζει την μέθοδο Σωματο-συναισθηματικής απελευθέρωσης του Dr. J. Upledger παίρνοντας Diplome of CranioSacral Balancing.
Θέλοντας να μεταφέρει την βιωματική της εμπειρία και γνώση, οργανώνει εκπαιδευτικά Σεμινάρια Προσωπικής Εξέλιξης και Αυτοβελτίωσης με γενικό τίτλο «Ο Εαυτός μου αυτό ο Άγνωστος».
Μετά από λίγα χρόνια συνεχίζει τις σπουδές της στην “Academie Superieure de Somato-phychopedagogie de Paris”. Οργανώνει και γίνεται πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου Σωματοψυχοπαιδαγωγών στην Ελλάδα.
Συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια της μεθόδου και κάνει ομιλίες και παρουσιάσεις σε κλαδικές εκθέσεις και ημερίδες μεγάλων Οργανισμών Ψυχικής Υγείας.
Σήμερα μετά από μια επαγγελματική εμπειρία, έρευνα και μελέτη 35 χρόνων συνεργάζεται με τον Νικόλαο Νάκη, Ολιστικό Σύμβουλο Ψυχοσωματικής Υγείας με ειδικότητα στην CranioSacral Somatoemotional Release του Dr. J. E. Upledger.
Ιδρύουν μαζί τον όμιλο εκπαίδευσης για το ευρύ κοινό “UNITY IN LIFE” επεκτείνοντας τις δραστηριότητες με παραρτήματα σε: Γλυφάδα, Λουτράκι και πρόσφατα Σιγκαπούρη.

Οργανώνει και εμψυχώνει ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης και προσφέρει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με σκοπό την ανακούφιση του σωματικού και ψυχικού πόνου με έμφαση στην απελευθέρωση των σωματοποιημένων προβλημάτων από ψυχοσωματικές εντάσεις.

Το βαθύτερο ενδιαφέρον της είναι:

Να αφυπνισθεί η συνειδητότητα του σημερινού ανθρώπου στα ανώτερα υψηλά ιδεώδη και αξίες αποκτώντας ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις εσωτερικές δυνάμεις του.
Έτσι ώστε να οδηγηθεί με ουσιαστικά βήματα μεταμόρφωσης και αλλαγής, στην ατομική του ελευθερία, επανακτώντας την βαθειά επίγνωση και αντίληψη ότι ανήκει σε ένα ευρύτερο Σύμπαν Αγάπης και Αρμονίας που του προσδιορίζει το πραγματικό «νόημα της χαράς της ζωής, της δημιουργίας και τις εξέλιξης του.

Επιστροφή