Unity In LifeEnglish Unity In Life
Unity In Life
Τι είναι η CranioSacral Balancing Somatoemotional Release

Είναι μια ήπια, μη παρεμβατική και βαθειά αποτελεσματική ολιστική, επιστημονική σωματοψυχική προσέγγιση, που υποστηρίζει την ευφυΐα του σώματος να αποκαλύψει την βαθύτερη αιτία του σωματικού ή ψυχικού πόνου, της οργανικής ή ψυχικής δυσλειτουργίας ή εκδηλωμένης ασθένειας, των δυσκολιών της συμπεριφοράς του ανθρώπου και της ασυνείδητης ύπαρξης τοξικών αρνητικών συναισθημάτων ή πεποιθήσεων, προσφέροντας ανακούφιση και οριστική λύση.

Με ποιόν τρόπο;
- Με ήπια αγγίγματα των 5 γραμμαρίων στο σώμα σε θέσεις «κλειδιά» διεγείρεται η δυνατότητα του οργανισμού μας για αυτοάμυνα, αυτορρύθμιση και αυτοθεραπεία. Προσεγγίζουμε τον «άνθρωπο και την ιστορία του» έτσι όπως έχει αποτυπωθεί στο σώμα του και όχι την ασθένεια του.
- Μέσα από το σώμα, υποστηρίζουμε τον ίδιο τον άνθρωπο να αντιληφθεί, να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει τους μηχανισμούς της συμπεριφοράς του και των πεποιθήσεων που «κάποτε στο παρελθόν» υιοθέτησε από τα τραυματικά γεγονότα της ζωής του που κατέληξαν τοξικά για την ζωή του, να τα επανεξετάσει κάτω από το πρίσμα «του νοιώθω της καρδιάς» αλλάζοντας την οπτική του, ξαναβρίσκοντας την ισορροπία του, την γαλήνη του, την ζωτικότητα του, την υγεία του και κυρίως την χαρά της ζωής.
- Στην προσέγγιση μας «ο πόνος» σωματικός ή ψυχικός είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι όπως ο ήχος – alarm για την φωτιά.

Ο ήχος δεν είναι το πρόβλημα.
Ο ήχος έχει μια αιτία.
Όπως ακριβώς ένας πόνος.

Έχετε την επιλογή να σταματήσετε πρόσκαιρα τον πόνο ή να διορθώσετε την πρωταρχική αιτία.
Ποια είναι η επιλογή σας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ευθύνονται για την σωματοψυχική διαταραχή;
Είναι γνωστό ότι:
«Όταν η ψυχή πάσχει, αυτό αποτυπώνεται στο σώμα. Κι όταν το σώμα πάσχει, αυτό αποτυπώνεται στην ψυχή».

Οι κυριότεροι λόγοι αποσυντονισμού του ανθρώπου:
Α) Βλάβες στο σώμα από μηχανικά εξωτερικά αίτια. • π.χ. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, σοβαρό ή μη, προκαλεί μια έντονη σύσπαση των ιστών του σώματος, δηλαδή του ενιαίου συνδετικού συστήματος των μεμβρανών (fascia) στο οποίο είναι τυλιγμένα όλα τα οργανικά στοιχεία του σώματος (μύες, οστά, αρτηρίες, νεύρα, όργανα). Το αποτέλεσμα αυτής της ξαφνικής σύσπασης είναι η υπερδιέγερση του Νευρικού Συστήματος, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μέσω μιας συνεδρίας, έχει σαν αποτέλεσμα, το επίπεδο της βάσης του stress στο σώμα να ανέβει και να εγκατασταθεί η δυσαρμονία και δυσλειτουργία, καταλήγοντας σε πολλαπλές ασθένειες. • Επίσης, ένα χτύπημα στο κεφάλι, στο κόκκυγα ή οπουδήποτε στο σώμα, ή ίσως ένα χαστούκι που μπορεί να δόθηκε, ακόμη και σε παιδική ηλικία, ή ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός σπορ π.χ. ski, τζούντο, τένις, μπάσκετ κλπ ή μια πτώση στο έδαφος.
Β) Τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος - από την εμβρυική ζωή μέχρι σήμερα Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι το μοναδικό μέρος αποθήκευσης μνήμης. Το σώμα έχει τον τρόπο να αποθηκεύει γεγονότα που ζήσαμε και καταστάσεις μέσα σε όλα του τα κύτταρα. Καταγραφές πληροφοριών του εμβρύου από την μητέρα του προσδιορίζουν και καθορίζουν τις τάσεις του χαρακτήρα του. Καταγραφές τραυματικής νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας εισχωρούν και εγκλωβίζονται μέσα μας, σαν ενεργειακές βόμβες που συνεχώς εκπέμπουν και αλλοιώνουν την συμπεριφορά μας, ροκανίζοντας την ψυχοσωματική μας ισορροπία.

Τραυματικές εμπειρίες της ζωής μας όπως:
Θάνατος προσφιλούς προσώπου
Ενδοοικογενειακές συγκρούσεις
Διαζύγιο
Χωρισμός
Εγκατάλειψη
Προδοσία
Ψυχολογική καταπίεση
Εξαπάτηση
Κακοποίηση λεκτική ή σωματική

λειτουργούν μέσα μας σας «βόμβες βυθού» που προοδευτικά αν δεν λυτρωθούν θα χτυπήσουν κάποιο όργανο μέσα μας ή θα μας γεμίσουν φόβους, αναστολές κα ανασφάλειες. Διάφοροι φόβοι που φώλιασαν μέσα μας εκπέμπουν παντού μέσα στο σώμα, και αποτυπώνονται με σύσπαση των ιστών π.χ. του στομάχου και με αύξηση του καρδιοαγγειακού παλμού.

Οι θεραπείες είναι χρήσιμες σε διάφορες περιπτώσεις και έχουν πολλαπλούς στόχους.

Πού απευθύνεται
Ολιστική προσέγγιση μη παρεμβατική που δεν προκαλεί δυσφορία ή ενόχληση ούτε έχει παρενέργειες, έχοντας ένα πρωτόκολλο χειραγωγής βάρους 5 γραμμαρίων. Αυτό την καθιστά κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Σε βρέφη - παιδιά - εγκύους - ενήλικες και γενικότερα σε όσους υποφέρουν από σωματοποιήσεις του στρες.
Σε όσους θέλουν να αποβάλλουν ένα συγκεκριμένο ή απροσδόκητο βάρος που κουβαλούν χρόνια.
Σε αυτούς που υποφέρουν από άγχος, εθιστικές συμπεριφορές και αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με το σώμα, την συμπεριφορά και τα συναισθήματα τους.
Σε παιδιά, για αποβολή εντάσεων προκειμένου να έχουν καλή μαθησιακή απόδοση και ισορροπημένη ψυχονοητική οργάνωση και συγκέντρωση.
Μετά από οποιονδήποτε τραυματισμό.
Πριν και μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση. Τόσο για την προετοιμασία του σώματος, όσο και για την γρηγορότερη αποκατάσταση – αποθεραπεία και αποβολή του κυτταρικού – ψυχολογικού stress.
Σε εγκύους.
- Για διάφορους δυσάρεστους πόνους λόγω της φυσιολογικής αλλαγής του σώματος π.χ. πόνος στην σπονδυλική στήλη, δυσκολίες στην αναπνοή, ισχιαλγίες, αϋπνίες, κυκλοφορικά προβλήματα, καθώς και για τις συναισθηματικές μεταβολές).
- Για την προετοιμασία ενός ομαλού τοκετού.
- Για να εξασφαλιστεί ο υγιής Σωματο-Ψυχικός συντονισμός του εμβρύου με την μητέρα.
Σε όσους τους ενδιαφέρει η πρόληψη, προκειμένου να μην αναπτυχθούν διάφορα παθολογικά και ψυχικά προβλήματα.


Γενικά οφέλη
Τόνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού.
Αναζωογόνηση και ευεξία σε επίπεδο φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό.
Ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας και αισιοδοξίας.
Επανασυντονισμός και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργικότητας του ανθρώπου.
Επαναφορά από μια κατάσταση πίεσης και έντασης σε μία κατάσταση ηρεμίας και ασφάλειας.
Μείωση του στρες.


Τι συμβαίνει κατά τη συνεδρία
Κατά τη συνεδρία χειραγωγής, απελευθερώνεται ήπια και άμεσα κάθε ένταση στο σώμα, στη ψυχή ή στο νου.
Επιτυγχάνεται ένας συντονισμός όπου εναρμονίζονται σε ισορροπία και συνοχή η σκέψη, το συναίσθημα και η δράση. Γιατί συνήθως άλλα αισθανόμαστε, άλλα σκεφτόμαστε, άλλα λέμε και τελικά άλλα κάνουμε.
Στο τέλος της συνεδρίας μια αίσθηση πηγαίας χαράς, αρμονίας, ισορροπίας, πληρότητας, ευεξίας, ζωτικότητας και δύναμης εγκαθίσταται επιδρώντας άμεσα θετικά στα προβλήματα της καθημερινότητας, ανακτώντας εκ νέου μια νέα οπτική και καλύτερη ποιότητα ζωής.


Unity In Life

Πατήστε εδω για να δείτε μαρτυρίες ανθρώπων μετά την συνεδρία

Πατήστε εδω για να δείτε για μία ιστορική αναδρομή της Craniosacral

Πατήστε εδω για να δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό

Unity In Life

Επιστροφή